25 november 2011

Strunta i vågen - använd måttband!

Ett väldigt stort fel som alldeles för många människor gör idag är att ställa sig på vågen. Ställer du dig på en vanlig våg så får du fram en siffra men vet egentligen inte särskilt mycket om den. Vad säger 87 kilo dig? En person kan väga 87 kilo och vara i topptrim medans det finns andra som väger 87 kilo som klassas som överviktiga.

Det bästa du kan göra är att antingen gå till ett gym och betala för en fettmätning. Oftast använder dom en tanitavåg som ger dig svar på hur muskelmassan ser ut, hur mycket vatten du har i kroppen, hur mycket som är fett och så vidare. Ibland använder gym en kaliper vilket är ett verktyg där man tar tag i kroppsfettet och "klämmer tag" och mäter det. Var dock noggrann med att samma person gör det på dig så att du får ett så rätt resultat som möjligt!

Sist men inte minst så har vi det enklaste av dem alla! Måttbandet. Kostar en guldpeng och finns att köpa i stort sett överallt. När jag mäter så mäter jag armens omkrets och är personen ute efter muskeluppbyggnad så ber jag dom även att spänna armen för att mäta hur stor bicepskulan är. Sen mäter jag midjan, höften, låret och vaden. Be någon i hemmet hjälpa dig mäta så att det blir rätt. Skriv ner resultaten och mät igen om en månad. DET är motiverande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar